CALMING funkcionális csokoládé

800 Ft 450 Ft (tart. ÁFA)

Hárs-, oregánó- és kínai angyalgyökér-kivonat harmonikus kombinációja 70% kakaóbaból készült csokoládéval, mindez kiegészítve szárított datolyával. A Calming funkcionális csokoládé szárított cukornádlével van édesítve (BIO Panela).

  • 70% kakaóbab
  • szárított datolya
  • lelki egyensúly fenntartása, idegrendszer harmonizálása

Leírás

Összetevők: kakaóbab, szárított cukornád lé, szárított datolya, kakaóvaj, macerációval kinyert gyógynövény kivonatok: hársfa (Tilia vulgaris) virág, oregánó (Origanum vulgare) levél, kínai angyalgyökér (Archangelica chinensis).

A készítményben alkalmazott összetevők és arányok megfelelnek az 1924/2006 / EK rendelet egészségügyi és táplálkozási állításainak, az EFSA tudományos álláspontja szerint.

3 fő ok, miért érdemes CALMING funkcionális csokoládét fogyasztani:

  • Pozitív hatással van a központi idegrendszerre és nyugtatja a szervezetet.
  • Enyhíti az ingerlékenységet, feszültséget és álmatlanságot.
  • Serkenti az immunrendszert, a vérkeringést és a nyirokkeringést.

Érdekességek:

  • A hársfa úgynevezett mézelő fa, egy fáról akár 10 kg méz is előállítható.
  • Az oregánót a természet antibiotikumának tartják. A középkorban az ételeket  oregánó-olajjal óvták meg a mikrobás fertőzésektől.
  • Az angyalgyökeret parfümök és likőrök gyártásánál is használják illóolaja miatt.

Tanulmányozd át a CALMING csokoládé összes funkcionális összetevőit.

Tartalom: 25 g

Perui zsázsa

Kakaóbab – superfood

A kakaóbab az antioxidánsok, valamint a vitaminok, rostok, enzimek, esszenciális zsírsavak és ásványi anyagok leggazdagabb forrása.

Kakaóvaj

Kakaóvaj

A kakaóbabban található természetes zsír, amely elsősorban telített és egyszeresen telítetlen zsírsavak keverékét tartalmazza. A sztearinsav a kakaóvajban a telített zsírok túlnyomó részét képzi és általában egyedinek tekinthető, mint más telített zsírok – nem növeli a vér LDL-koleszterinszintjét. Nagy stabilitással rendelkezik a természetes antioxidánsoknak köszönhetően – E-vitamin, polifenolos anyagok.

Hársfa virága

Hársfa (Tilia vulgaris)

Lombhullató fa. A hársfa egyik jellemző tulajdonsága a szív alakú levél fogazott széllel. A hársvirág kellemes illatú, illóolajakat, tanninokat, fenolkarbonsavakat, flavonoidokat és nyálka anyagot tartalmaz. Pozitív módon hozzájárul a szervezet megnyugtatásához, enyhíti az ingerlékenységet, idegességet és álmatlanságot.

közönséges szurokfű

Közönséges szurokfű (Origanum vulgare)

A mediterrán térségben elterjedt gyógynövény, amelynek szára a  szuperélelmiszerek közé tartozik – esszenciális olajokat, tannint, karvakrolt,  cseranyagot, keserű anyagot és gyulladáscsökkentő timolt tartalmaz. A karvakrol és a timol a baktériumok szaporodását gátolja. a szurokfű pozitív hatással van a központi idegrendszerre és megnyugtatja a szervezetet. A természet antibiotikumának tartják.

Kínai angyalgyökér

Kínai angyalgyökér (Angelica sinensis)

Az eredetileg Kínában és Japánban elterjedt gyógynövény, amelynek gyökere a szuperélelmiszerek közé tartozik – erősíti a központi idegrendszert, az immunrendszert, a vérkeringést, a nyirokrendszert és hozzájárul a szervezet általános nyugtatásához. A nők urogenitális rendszerére gyakorolt hatása miatt női ginzengnek is nevezik. Alkalmas szinte minden nőgyógyászati panasz kezelésére – a szabálytalan menstruációtól a hormonális változások által okozott menopauzális tünetekig. E, A és B12 vitamint tartalmaz. Legalább hatféle értágító és görcsoldó kumarin-származékot különítettek el benne. Illóolajai közt ligusztilid, butilftalid és számos kevésbé lényeges alkotóelem található. A kínai angyalgyökérben ferulsavat (ez egy viszonylag újonnan felfedezett antioxidáns) és különféle poliszacharidokat is találtak. Ezek megelőzik a görcsöket, gátolják a véralvadást, ellazítják a hajszálereket. Kimutatták, hogy a Dong Quai kiegyensúlyozza az ösztrogén-aktivitást.

BIO Panela

Szárított cukornádlé – BIO Panela

Természetes és gluténmentes édesítőszer préselt cukornádlé formájában. A panela fő alkotóeleme a szacharóz – 75-85 tömegszázalékot tartalmaz (szárított állapotban). Kis mértékben glükózt és fruktózt is tartalmaz. Jelentős mennyiségű A-, C-, D- és E- és B-vitaminok ill. az ásványi anyagok közül a kalcium, a vas, a kálium, a foszfor, a magnézium, a réz, a cink és a mangán van benne.

Energiaérték 2274 kJ / 549 kcal
Zsírok 39 g
   ebből telített zsírsavak 23 g
Szénhidrátok 32 g
   ebből cukrok 23 g
Rostok 15 g
Fehérjék 8 g
0,05 g
Go to Top