SLIM funkcionális csokoládé magas rosttartalommal

800 Ft 650 Ft (tart. ÁFA)

Ez után a bársonyos sötét csokoládé után biztosan nem fogsz hízni. A cikóriagyökérből származó inulin csökkenti a vércukorszint és enyhíti az éhségérzetet. A valódi kakaóvajban és kakaóbabban rejlő minimalista ízharmóniák kielégítik az édes íz igényed. Bátran nassolj magas rosttartalmú SLIM csokoládét bűntudat nélkül.

A SLIM funkcionális csokoládé 2016-ban elnyerte a csehországi rangos élelmiszer díjat “2016 év finomsága”

 

  • 60 % kakaóbab
  • inulin cikóriagyökérből
  • alacsony glikémiás index

Leírás

Összetevők: kakaóbab, eritritol, inulin (cikóriából származó rost), kakaóvaj. Természetesen előforduló cukrot tartalmaz.

A készítményben alkalmazott összetevők és arányok megfelelnek az 1924/2006 / EK rendelet egészségügyi és táplálkozási állításainak, az EFSA tudományos véleménye alapján.

Fő ok, miért érdemes inulint fogyasztani:

  • az inulinnal rendelkező csokoládé alacsonyabb vércukorszintet okoz, mint a hagyományos csokoládé;
  • alacsony glikémiás indexe van és elnyomja az éhségérzetet

Érdekesség az inulinról:

  • általában növényekből nyerik, pl. cikóriagyökérből;
  • vízben oldódó rost, mely prebiotikusan hat a belekben;
  • szinte semmilyen kalóriával nem rendelkezik;
  • a fokhagyma és a hagyma is az inulin gazdag forrása.

 

Tanulmányozd át a SLIM csokoládé összes funkcionális összetevőit.

Tartalom: 25 g

Perui zsázsa

Kakaóbab – superfood

A kakaóbab az antioxidánsok, valamint a vitaminok, rostok, enzimek, esszenciális zsírsavak és ásványi anyagok leggazdagabb forrása.

Kakaóvaj

Kakaóvaj

A kakaóbabban található természetes zsír, amely elsősorban telített és egyszeresen telítetlen zsírsavak keverékét tartalmazza. A sztearinsav a kakaóvajban a telített zsírok túlnyomó részét képzi és általában egyedinek tekinthető, mint más telített zsírok – nem növeli a vér LDL-koleszterinszintjét. Nagy stabilitással rendelkezik a természetes antioxidánsoknak köszönhetően – E-vitamin, polifenolos anyagok.

Inulin

Inulin

Az inulin egy természetes, könnyen oldódó rost. A cikória gyökereiből származik. A táplálkozási ajánlások szerint egy felnőttnek naponta 25–30 gramm rostot kell fogyasztania. Az inulin prebiotikus hatással is rendelkezik – serkenti a jótékony baktériumok növekedését a vastagbélben. A rost egészségügyi előnyeiről továbbra is sok tudományos kutatás folyik.

Eritritol

Eritritol

Természetes édesítőszer, amely a gyümölcsökben természetesen előfordul. Szénhidrátok mikrobiális erjesztésével állítják elő. Nulla energiaértékkel rendelkezik, nem okoz fogszuvasodást, nem befolyásolja a vércukor szintjét (GI = 0).

Energiaérték 1611 kJ / 392 kcal
Zsírok 35 g
   ebből telített zsírsavak 21 g
Szénhidrátok 33 g
   ebből cukrok 1,1 g
   ebből polialkoholok 31 g
Rostok 22 g
Fehérjék 7,5 g
0,04 g
Go to Top